BAKAN SOYLU, SERA GÖLÜ'NDE YAPILAN 'PERDE DUVAR' ÇALIŞMASINI DURDURDU!

BAKAN SOYLU, SERA GÖLÜ'NDE YAPILAN 'PERDE DUVAR' ÇALIŞMASINI DURDURDU!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun müdahalesiyle Sera Gölü'nde yapılan 'Perde Duvar' inşaatı durduruldu.

Uzmanlar, Çevreciler, Mimarlar ve Şehir Plancıları; Sera Gölü'nünün özelliğini, doğallığını ve görünümünü bozduğu gerekçesiyle de yapılan 'Perde Duvar' inşaatına karşı çıkıyor. Ancak bu kez itiraz; STK'lardan değil, bizzat Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi ve betonarme istinat duvarı inşaatını durdurttu.

Bu tür konularda kendilerine danışılmadığını belirten Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Türkiye'de genel olarak bu tarz projelerin Mimar Odası'na ve uzmanlara danışılmadığını belirterek:

"MİMARLAR ODASI'NA DANIŞILMIYOR!"

"Genel olarak Türkiye'de, Mimarlar Odasına bu tarz projeler pek danışılmaz. Böyle bir gelenek yoktur. Uzungöl'de de alınmadı zamanında, Sera Gölü'nde de bizim her hangi bir görüşümüz sorulmadı. Ama bu saatten sonra bir şey sorulursa, yapılırsa biz Mimarlar Odası olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bizim proje yapmak görevimiz yok, ama bize fikir sorulursa, nasıl proje olması gerektiği konusunda oturup konuşuruz, fikirlerimizi paylaşırız tabi ki.." dedi.


Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu:

"Bu konuda Mimarların, Şehir Plancılarının, Çevrecilerin fikri sorulmuyor, alınmıyor... Bir Bakanımız, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız konuya dâhil olduğu zaman herkes ondan vazife çıkarıp işi düzeltme yoluna gidiyor. Hal bu ki işin başında meslek adamları dinlenirse, görüş alınsa, sorulsa, konsensüs sağlansa bu gibi şeyler olmaz. Sayın Bakanımızın yaptığı uyarı yerinde, doğru bir uyarıdır. Ama bunun olması için Sayın Bakanın uyarısına gerek yoktu!" diye konuştu.

28.07.2017

(Fotoğraflar-1,3: Mehmet Turan Özdemir)

Yorumlar