TRABZONLU İRFAN NEZİROĞLU, SUDAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE ATANDI

TRABZONLU İRFAN NEZİROĞLU, SUDAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE ATANDI

Yeni büyükelçiler kararnamesine göre 5 yıl TBMM Genel Sekreterliği görevini yürüten ve son olarak TBMM Başkanı Başdanışmanı görevinde bulunan Trabzon Akçaabatlı Doç. Dr. İrfan Neziroğlu Türkiye'nin Sudan Büyükelçiliği'ne atandı.



YAZ KARARNAMESİYLE ATANAN BÜYÜKELÇİLERDEN BAZILARI ŞÖYLE:

La Paz: Serap Özcoşkun, Manama: Kemal Demirciler, Seul: Ersin Erçin, Tokyo: Murat Mercan, Malabo: Şebnem Cenk, İslamabad: Mustafa Yurdakul, Tiflis: Ceren Yazgan, Valetta: Başak Türkoğlu, Sofya: Hasan Ulusoy, Kabil: Oğuzhan Ertuğrul, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği: Ahmet Muhtar Gün, Libreville: Süphan Erkula, Stockholm: Emre Yunt, Brüksel: Levent Gümrükçü, Guatemala: Süleyman Gökçe, Santa Domingo: Ela Görkem, Budapeşte: Akif Oktay, Kuala Lumpur: Merve Kavakçı."

NEZİROĞLU, BAKANLIK DIŞINDAN ATANAN BEŞ BÜYÜKELÇİDEN BİRİ OLDU

Neziroğlu, Malezya'ya Büyükelçi olarak atanan Merve Kavakçı'nın yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen'in Pekin'e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak'ın Kuveyt Büyükelçiliği'ne ve eski AK Parti Milletvekili Murat Mercan'ın Tokyo'ya görevlendirilmesiyle Dış İşleri Kararnamesiyle yapılan görevlendirilmelerde bakanlık dışından atanan beş büyükelçiden biri oldu.

İRFAN NEZİROĞLU KİMDİR?

İrfan Neziroğlu 1967 yılında Trabzon'un Akçaabat İlçesine bağlı Işıklar beldesinde doğdu. 1991 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Daha sonra British Council bursuyla İngiltere'de Essex Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ikinci yüksek lisans, Selçuk Üniversitesinde doktora yaptı. 2015 yılında ise doçent unvanını aldı.

Mesleki kariyerine 1992 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinde uzman yardımcısı olarak başladı. Uzman olduktan sonra uzun yıllar TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda çalıştı. Sonrasında Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcısı, Kanunlar ve Kararlar Müdürü, Yasamadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalışan Neziroğlu, aynı kurumda Genel Sekreter olarak görev yaptı.

Bu görevinin ardından TBMM başkan Baş müşavirliği görevine getirilen Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, Hükümet revizyonunun ardından da Türkiye'nin Sudan Büyükelçiliği'ne atandı.

İspanya ve Fransa parlamentoları ile Dünya Bankası tarafından düzenlenen yasama programlarının yanı sıra Avrupa Birliği Ziyaretçi Programı, Parlamento Çalışmalarının Organizasyonu (The École Nationale d'Administration), AB Kanunları ve Kanunların İç Hukuka Aktarılması (Jean Monnet Yaz Okulu) ve Demokrasi İçin Anayasa Yapımı (International IDEA and Barcelona International Peace Resource Center) seminerlerine katılıp sertifika aldı.

Aynı zamanda Yasama Derneğinin (www.yasader.org.tr) başkanı olan Neziroğlu, Parlamento Genel Sekreterleri Derneğinin de üyesidir.

Çok iyi derecede İngilizce biliyor. Başkent ve Ufuk üniversiteleri Hukuk Fakültelerinde 3 dönem Parlamento Hukuku dersleri verdi.

TBMM ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi ile Yasama Derneği tarafından yürütülen Yasama Sürecine Sivil Toplum Katılımı Projesi başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası projede etkin görev aldı.

Türkçe ve İngilizce sunum ve makalelerin yanı sıra Türk Parlamento Hukukunun Temel Kavramları, Türkçe-İngilizce, İngilizce-Türkçe Parlamento Terimleri Sözlüğü, TBMM Genel Kurulunda Usul Hakkında Görüşmeler 1973-2010, Yasama El Kitabı (diğer yazarlarla birlikte), Kanun Yapım Sempozyumu (diğer yazarla birlikte), Türkiye'de Askeri Müdahaleler ve Basın 1950-1980, Uluslararası Temel İnsan Hakları Belgeleri (diğer yazarla birlikte), Savunuculuk ve Politikaları Etkileme (diğer yazarlarla birlikte), Sivil Toplum İçin Yasama Sürecine Katılım El Kitabı (diğer yazarlarla birlikte) isimli kitapları yayımlandı.

30.07.2017

Yorumlar