BAŞKAN EYÜPOĞLU, YAYLALARDA HAYVANCILIK YAPAN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

BAŞKAN EYÜPOĞLU, YAYLALARDA HAYVANCILIK YAPAN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU her hafta gerçekleştirdiği çiftçi ziyaretlerinde bu hafta Gümüşhane Torul ve Maçka Boğoç yaylalarında küçük ve büyük baş hayvancılık yapan üyelerini ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinledi.


Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Üç oluk yaylasında büyük ve küçükbaş hayvancılık yapan Akif ZEYNEL, Kadir YILMAZ, Mehmet YILMAZ ve Metin YILMAZ ve Maçka'ya bağlı Boğoç ve Mile yaylalarında küçükbaş hayvancılık yapan Selahattin PARLAYAN ve Alahittin PARLAYAN’ı ziyaret etti.


AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANI EYÜPOĞLU:

"Atalarımızdan bize yadigâr kalan geleneksel iş kollarından bir tanesi de büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği. Evet, binlerce yıldır yapılan ve pek çok insanın geçimini sağlayan bu yöntemin günümüzde eskisi kadar yaygın yapılmadığını görüyoruz.

Tabii bu durumda kentleşme oranlarının hızla artması ve kırsal yaşamın eskisi kadar önem arz etmemesi gibi nedenlerin etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. 

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda kurbanlık ihtiyaçlarımızı yerel üreticilerimizden karşılayarak, bölgemiz de giderek azalan hayvancılığa destek olmalıyız." dedi.

 

16.08.2017

Yorumlar