AK PARTİ'Lİ BİR GRUP MİLLETVEKİLİ MÜSLÜMANLARIN İLK KIBLESİ KUDÜS'TEKİ MESCİD-İ AKSA'YI ZİYARET ETTİ

AK PARTİ'Lİ BİR GRUP MİLLETVEKİLİ MÜSLÜMANLARIN İLK KIBLESİ KUDÜS'TEKİ MESCİD-İ AKSA'YI ZİYARET ETTİ

KÖSEOĞLU, MESCİD-İ AKSA'YI ZİYARET ÇAĞRISI YAPTI!

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Av. Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar'ın da aralarında bir grup AKP'li milletvekili, aileleriyle birlikte işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti.

 
Köseoğlu, İşgal altındaki Filistin'in Başkenti Kudüs'ün yalnız bırakılmaması gerektiğine bir kez daha şahit olduklarını belirterek, Türk halkını, Müslümanların İlk Kıblesi; Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmeye davet etti.

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen haftalarda gergin günler yaşayan işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret ederek, yalnız bırakmama çağrısına uyan AK Parti milletvekilleri;

Ayşe Sula Köseoğlu, Hasan Karal, Adnan Günnar, Halis Dalkılıç, Ahmet Aydın, Nureddin Nebati, Tülay Kaynarca, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Fatma Benli, İsmail Tamer, Halis Dalkılıç ve Haluk İpek Harem-i Şerif'e gitti.

 
Aileleriyle birlikte giden milletvekilleri, gerçekleştirdikleri 3 günlük programda Kudüs'ün yanı sıra Filistin'in tarihi şehirlerinden El Halil ve Yafa şehrini de ziyaret ederek, İsrail işgali altında yaşayan Filistin halkının karşılaştıkları zorluklara yerinde tanıklık etti.


Filistin'in El Halil kentinde bulunan ve yarısı İsrail tarafından sinagoga çevrilerek Yahudilere tahsis edilen Hazreti İbrahim Camii'ne de giderek, burada namaz kılan milletvekilleri, camiye gidebilmek için İsrail askeri kontrolünde metal arama detektörlerinden ve demir turnikelerden geçmek zorunda olan cemaatle sohbet etti.

Milletvekillerinin Mescid-i Aksa ve Hazreti İbrahim Camisi'ni ziyaretleri esnasında Filistinliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye için dua edip, tezahüratta bulunarak muhabbetlerini dile getirdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Türkiye'ye döndükten sonra yaptığı açıklamada Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya bu ziyareti millet adına yaptıklarını dile getirdi.

Mescid-i Aksa'nın ümmetin onurunu temsil ettiğini ve Müslümanların etrafında birleşmesi gereken ortak bir payda olduğunu vurgulayan Köseoğlu, İsrail işgali altında bulunan bu kutsal beldenin içinde bulunduğu mevcut durumun ise çok üzücü olduğunu kaydetti.
 

 
"OSMANLI TÜRK-İSLAM CİHAN DEVLETİ, ASIRLARCA ADALETLE YÖNETTİ"

"Bizim ecdadımız burayı yönettiğinde kendisini Musevi adlandıranlar, İsevi olarak adlandıranlar da herkes gibi burada huzur ve barış içerisinde yaşadı" diyen Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim ecdadımız burayı asırlarca adaletle yönetti. O dönemde Osmanlı'nın bütün bölgelerine 'LÂ İLÂHE İLLALLAH, MUHAMMED'UN RESÛLULLAH' kitabesi yazdırılırken, Kanuni Sultan Süleyman tarafından Kudüs Yafa kapısının üzerine 'LÂ İLÂHE İLLALLAH, İBRAHİM HALÎLULLAH' yazdırılmış ve üç dinin ortak atası olan bir peygamber öne çıkarılarak burada yaşayan Yahudi ve Hristiyanlar da gözetilmiştir.

Bu yazının altından geçerek şehre giren hiç kimse bu yazıdan rahatsız olmamış ve surlara kazınan bu ruh toplumsal hayata da yansımıştır.

Tüm bunlardan anlaşılacağı üzere Osmanlı, himayesindeki milletlerin inanç ve geleneklerini yok saymamış, hiç bir milleti zorla Müslümanlaştırmamış, barındırdığı farklılıkları zenginlik olarak görmüş, hatta farklı milletlerin kendisine uyan maddi veya manevi unsurlarını benimsemiştir.

Kudüs'te Hristiyanların Hazreti İsa (A.S.)'nın yeniden dirileceği mekân olduğuna inandıkları Mukaddes Kabir Kilisesi'nin girişinin üstünde yer alan balkondaki ahşap merdiven, devrin Osmanlı padişahı Abdülmecid'in fermanına istinaden 163 yıldır aynı yerde, aynı şekilde tutuluyor.

Ancak, bu gün burada (İslam düşmanları tarafından) zulümler işleniyor, insanlık adına ayıplar işleniyor. İnşallah işgalin, zulümlerin bittiği, Kudüs'ün de Mescid-i Aksa'nın da kurtulduğu, özgür olduğu günleri hep birlikte görürüz. Hep birlikte bunu hak ederiz. Ümmetin onurunun, izzetinin yükseldiği bir döneme hep birlikte şahit oluruz. Bunun mücadelesini vereceğiz. Her Mü'minin, her 'Müslümanım' iddiasında bulunanın üzerine farzdır bu mücadele. Ümmetin izzetini ayakta tutmak için bu mücadeleyi beraberce yapacağız.

Bunun için biz diyoruz ki, MESCİD-İ AKSA ÖZGÜR OLANA KADAR, BU TOPRAKLARDA HUZUR OLANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM etmeliyiz.

Bu ziyaretten sonra, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Dünya 5'ten büyüktür' sözünün ne anlama geldiğini daha güzel idrak ettik. Dünya bu mazlum coğrafyaya sahip çıkmalıdır."

 
"FİLİSTİN YALNIZ DEĞİLDİR"

Köseoğlu, Türk halkının gücü yeten her bir ferdinin Kudüs'e giderek, bu kutsal beldeyi sahiplenmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da çağrıda bulunduğu üzere, ziyaret etmemiz ve özgürlüğüne kavuşması için mücadele şuuru kazanmamız gereken bir beldedeyiz. Türk halkını Kudüs'e davet ediyoruz. Gidin ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret edin o mazlum halka sahip çıkın" diye konuşu.

29.09.2017
 

Yorumlar