DSİ'NİN YATIRIMLARI, BÜYÜK FELAKETİ ÖNLEDİ!

DSİ'NİN YATIRIMLARI, BÜYÜK FELAKETİ ÖNLEDİ!

RİZE VALİSİ BEKTAŞ: "DSİ YATIRIMLARI OLMASAYDI MADENLİ'Yİ YOK SAYABİLİRDİK!"

RİZE - Rize ilimizde meydana gelen aşırı yağışların ardından DSİ'ye ait iş makineleri ortaya çıkan olumsuzluklara anında müdahale etti. Tamamlanan DSİ yatırımları da, felaketin büyük boyutlara ulaşmasını engelledi.

 
TESİSLER BAŞARIYLA ÇALIŞTI

Rize ilinde meydana gelen aşırı yağışlarının ardından meydana gelen olumsuzluklara, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü iş makineleri anında müdahale etti. 25 taşkın koruma inşaatının devam ettiği Rize ilimizde, tamamlanan taşkın koruma tesisleri ile birlikte yaşanan afetin daha kötü boyutlara ulaşması da engellendi.

 
Taşkın koruma tesislerinin yanı sıra, Türkiye'de ilk kez Rize'nin Güneysu ilçesinde uygulanan Geçirgen Tersip Bendi ve Moloz Bariyeri Projeleri ile birlikte, iri kayalar, ağaç, dal, kök ve yüzücü maddeler tuzaklandı ve mansap alanındaki yerleşim yerlerini taşkınlardan korudu.

 
"25 TAŞKIN KORUMA İNŞAATI DEVAM EDİYOR"

Bölgede incelemelerde bulunan DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Çayeli İlçesi'nde meydana gelen olumsuzlukların giderilmesi için, DSİ'nin her daim hazır kıta halinde olduğunu ifade ederek:

"DSİ olarak Rize ilimizde tamamladığımız imalatlar, aşırı yağışlarda başarıyla çalıştı. Suyu kontrol altına almak için DSİ olarak çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz.

Şu an Rize ilimizde 25 taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmaları devam etmektedir. 2016 yılı sonu itibariyle toplam maliyeti 406 milyon TL olan 51 adet taşkın koruma tesisini de tamamlayarak hizmete açtık.

Bu tesislerle 95 yerleşim yeri ve 15 260 dekar arazi taşkın hasarlarından korundu. Yağış öncesi gerekli tedbirleri almak, yağış sonrası da ortaya çıkan olumsuzlukları gidermek için, yoğun bir çaba sarf etmekteyiz" diye konuştu.

 
VALİ BEKTAŞ: "DSİ YATIRIMLARI OLMASAYDI MADENLİ'Yİ YOK SAYABİLİRDİK!"

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise düzenlediği basın toplantısında:

"Hemşin'de 24 saat içerisinde tespit edilen yağmur metrekareye 164 kilogram. Gerçekten Kaptanpaşa çok büyük bir dere. DSİ ve karayollarının çalışması olmasaydı Madenli Kasabasının yok olmasından bahsedebilirdik.

Zor bir coğrafyadayız. Bizi zorlayan vatandaşın araziye yaptığı kendi müdahaleler. Ev ve yol yapmak için 3-5 bin liraya makine kiralayarak büyük heyelanları tetiklemiş olabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

29.09.2017

Yorumlar