CUMHURİYET BAYRAMI TRABZON'DA COŞKU İLE KUTLANIYOR

CUMHURİYET BAYRAMI TRABZON'DA COŞKU İLE KUTLANIYOR

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 94. Yıldönümü, Tüm Yurtta Olduğu Gibi Trabzon'da da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor…

 
Cumhuriyet Bayramı Trabzon'da coşku ile kutlanıyor. Cumhuriyetin ilanının 94'üncü yıl dönümü kutlamaları Trabzon'da dün (28 Ekim 2017 Cumartesi günü) Valilik önündeki Atatürk Alanı'nda başladı.

Buradaki törenin ardından etkinlikler Cumhuriyet Yürüyüşü ile devam etti.

Valilik Alanı'ndan 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanına (Meydan Parkı) gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşünde coşku dolu anlar yaşandı.

Yürüyüşe, Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Peşken, siyasi parti temsilcileri, il protokolü, gaziler, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İçişleri Bakanlığınca uygulanan "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında iki gün önce kente gelen Şanlıurfalı çocukların da katıldığı yürüyüş, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

 
Cumhuriyetin ilânının 94'üncü yıldönümü kutlamalarına bu gün (29 Ekim 2017 Pazar günü) de devam edildi.

Törenler, Valilik makamında Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Garnizon Komutanı Albay Osman Akyıldız'ın tebrikleri kabulüyle başladı. Kutlamalara daha sonra Valilik önünde devam edildi.

 
Valilik Atatürk Alanı'ndaki törene; Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, Trabzon İl Protokolü, şehit yakınları, gaziler, askeri ve mülki erkân, resmi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Vali Yavuz, vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

 
Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Yavuz:

"Cumhuriyet'imiz, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu ve dik duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama arzusunun ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir.

Atatürk'ün önderliği ve yüce Meclisimizin cesur kararları neticesinde elde edilen tarihi bir başarının ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, Anadolu'daki bin yıllık egemenliğimizi perçinleyen ve ebedileştiren ileri görüşlü bir adımdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, saygıdeğer Trabzonlu hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en samimi duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, kederli ailelerine başsağlığı, sabır ve metanet diliyor, gazilerimize ve ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 
Törende cumhuriyet temalı yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilirken, kutlamalar sporcuların gösterileri ve geçit töreni ile sona erdi.

 
Törenin ardından Vali Yücel Yavuz, "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında Şanlıurfa'dan Trabzon'a gelen ve kutlamalara katılan öğrencilerle Valilik'te bir araya geldi.

29.10.2017

Yorumlar