GÜMRÜKÇÜOĞLU, AKÇAABAT'TA MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

GÜMRÜKÇÜOĞLU, AKÇAABAT'TA MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AKÇAABAT'ta mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

 
Akçaabat Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen istişare toplantısına; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yanı sıra Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün ve mahalle muhtarları katıldı.

İstişare toplantısını Trabzon Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları eşliğinde gerçekleştiren Gümrükçüoğlu, 3,5 yılda Akçaabat'a yapılan yatırımları ve yapılan yatırımların maliyetini detaylı olarak muhtarlara anlattı.

 
Toplantıda konuyla ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen:

"Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu eşliğinde gerçekleştirecek olduğumuz bu istişare toplantısı esas olarak muhtarlarımızın problemlerini dinlemek ve karşılıklı çözüm üretmek amacını taşıyor. Muhtarlarımızı vatandaşla devlet arasında bir köprü görevi görüyor. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürebilmek için muhtarlarımızla her zaman istişare halindeyiz." dedi.

 
Muhtarlara yatırımlar konusunda brifing veren Gümrükçüoğlu:

"Bütçelerimiz oranında önceliklerine göre talepler yerine getirilmeye çalışılacak." dedi.

Ayrıca Gümrükçüoğlu, 3,5 yıl içerisinde Akçaabat'a yol asfaltlama, yol betonlama, taş duvar, beton duvar, beton parke, taş parke, oto korkuluk ve korkuluk yapımları  ile birlikte Akçaabat'a Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yatırım 34 trilyonluk yatırım yapıldığını da belirtti.

Akçaabat'a yol çalışmalarında yapılan devam eden yatırımların yanında içme suyu-kanalizasyon alanında da büyük çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Gümrükçüoğlu:

"TİSKİ Genel Müdürlüğümüz Akçaabat’ta 3,5 yılda 68 projeyi bitirdi. Bunların toplam maliyeti 10.8 trilyondur. Akçaabat'ta yapımı devam eden su-kanalizasyon projelerin toplam maliyeti 86.3 trilyon, yatırım programına alınmış projelerin toplam maliyeti ise 68 trilyon 149 milyardır. Akçaabat'ta tamamladığımız çalışmaların dışında yapımı devam eden ve yatırım programına alınan içme suyu-kanalizasyon projelerinin toplam maliyeti de 154.3 trilyondur. En çok su kanalizasyon yatırımı yapılan ilçe Akçaabat'tır. Akçaabat tarihinde bu denli ciddi yatırımlar daha önce yapılmamıştır. Tüm bu yatırımlar büyükşehir yapılanmasının Akçaabat'a yansımasıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilçe genelindeki mahalle muhtarları isteklerini tek tek anlattı.

31.10.2017

Yorumlar