İSTANBUL'DAKİ 'TRABZON GÜNLERİ' BU GÜN SONA ERDİ

İSTANBUL'DAKİ 'TRABZON GÜNLERİ' BU GÜN SONA ERDİ

İSTANBUL - Yenikapı etkinlik alanında yapılan Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun organize ettiği Trabzon'un Fethi'nin 556. Yıldönümü Kutlamaları ve 9. Trabzon Günleri bu gün (29 Ekim 2017 Pazar günü) sona erdi.

 
Tarih, kültür ve turizm kenti olan Trabzon'un 18 ilçesinin yer aldığı etkinlikte Trabzon'un kültürel objeleri, folkloru, iktisadi ve ticari ürünlerini sergilendi.

İSTANBUL TRABZON GÜNLERİ'NDE AKÇAABAT STANDI'NA BÜYÜK İLGİ

Fuar alanında yer alan Akçaabat Belediyesi'ne ait stant ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Akçaabat'tan çeşitli hediyelerin verildiği standa ayrıca Akçaabat Horon Ekibi de gösteriler sundu.

Akçaabat'ı tanıtıcı ürünlerle İstanbullularla buluşturan Akçaabat Belediyesinin standına akın eden Trabzonlular, bol bol memleket hasreti giderdi.

Akçaabat'ın adını oynadıkları horonla dünyaya duyuran Akçaabat Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de yoğun ilgiyle karşılaştı.

Akçaabat Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, fuar alanında büyük horon halkası kurarak Akçaabat horonundaki tüm hünerlerini gösterirken yerel ve ulusal birçok kanalın yoğun ilgisiyle de karşılaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere birçok siyasetçi, belediye başkanları, iş adamları ve memleket hasreti çeken İstanbullularla birlikte Akçaabat'ı merak eden tanımayı arzulayan çok sayıda vatandaş Trabzon Tanıtım Günleri için kurulan stantları gezdi.

 
BAKAN SOYLU'YA SÜRPRİZ

Stantları gezen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat standında teker teker herkesle selamlaşan Bakan Soylu'ya Akçaabat Belediyesi  adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu  bir hediye takdim etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fotoğraflarının bulunduğu iki farklı cam plaket hediye etti.

Hediyeler karşısında oldukça mutlu olan Bakan Soylu, Bektaşoğlu ve Akçaabat Belediyesine teşekkür ederek, hediyeleri en güzel yerde saylayacağını belirtti.

29.10.2017

Yorumlar