TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI (İMO)'DAN TRABZON'DA '6. TARİHİ YAPILARIN KORUNMASI ve GÜÇLENDİRİLMESİ SEMPOZYUMU' BASIN AÇIKLAMASI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI (İMO)'DAN TRABZON'DA '6. TARİHİ YAPILARIN KORUNMASI ve GÜÇLENDİRİLMESİ SEMPOZYUMU' BASIN AÇIKLAMASI

 
TRABZON - Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası ile İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası; 2-3-4 Kasım 2017 Tarihlerinde Trabzon'da 'ULUSLARARASI KATILIMLI 6. TARİHİ YAPILARIN KORUNMASI ve GÜÇLENDİRİLMESİ SEMPOZYUMU'nu KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde Gerçekleştirecek.

 
 
"Sempozyum öncesinde; İMO Aydın ve Hatay Şubeleri tarafından yapılan çalıştayların sonuçları da bu sempozyumda ele alınacak.
     
Üç gün sürecek sempozyumda, eş zamanlı oturumlarla toplam 63 bildiri ve ikisi yabancı dört çağrılı konuşmacı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü sunumları yer alacak."

 
Mustafa YAYLALI (İMO Trabzon Şube Başkanı) - Fotoğraf: Muhammet Yavruoğlu - 14.02.2013
 
TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI (İMO) TRABZON ŞUBESİ YÖNETİM KURULU ADINA ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA YAYLALI'DAN BASIN AÇIKLAMASI:
      
"Ülkemiz, coğrafi konumu, zengin tarihsel geçmişi ve tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetler gereği çok sayıda tarihi eseri içinde barındırmaktadır. Topraklarının %93’ü aktif deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde, eskime ve yıpranma yanında depremlerin yıkıcı etkileriyle kültür varlıkları harap olmakta, kullanılamaz hale gelmektedir.
       
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, 45. Dönem Çalışma Programı kapsamında ULUSLARARASI KATILIMLI 6. TARİHİ YAPILARIN KORUNMASI ve GÜÇLENDİRİLMESİ SEMPOZYUMU'nun Trabzon ve İstanbul Şubeleri tarafından 2 – 4 Kasım 2017 tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenmesine karar vermiştir.
     
Farklı disiplinlerin katkılarıyla düzenlenecek sempozyumda, kültür varlıklarının depremler ve diğer çevresel etkenlerden korunması, güvence altına alınması için kullanılan uygun teknikler, yapısal deprem güvenliği gibi konular tartışılarak, inşaat mühendislerinin, mimarların, diğer mühendislik disiplinlerinin ve şehir plancılarının bilinçlenmesine yardımcı olunması hedeflenmektedir.
       
Trabzon'da düzenlenecek olan ULUSLARARASI KATILIMLI 6. TARİHİ YAPILARIN KORUNMASI ve GÜÇLENDİRİLMESİ SEMPOZYUMU’nun, bu alandaki çalışmaları, uygulamaları tartışmaya açması, ülkemize ve dünyada yapılmakta olan araştırma ve uygulamaları, yeni gelişmeleri duyurarak, olumlu katkı sağlanması hedeflenmekte ve aynı zamanda tarihi yapıların korunması ve koruma felsefesini tartışmaya açarak bir bilim sıçraması amaçlanmaktadır.

Sempozyum öncesinde; İMO Aydın ve Hatay Şubeleri tarafından yapılan çalıştayların sonuçları da bu sempozyumda ele alınacaktır.
      
Üç gün sürecek sempozyumda, eş zamanlı oturumlarla toplam 63 bildiri ve ikisi yabancı dört çağrılı konuşmacı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü sunumları yer alacaktır.

KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan bu teknik ve bilimsel şölene tüm ilgililerin katılımını bekliyor, sempozyumun başarılı sonuçlar doğurmasını diliyoruz."
    
31.10.2017

Yorumlar