AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANI EYÜPOĞLU, MİNİK ÖĞRENCİLERLE SERADA MARUL DİKİMİ YAPTI

AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANI EYÜPOĞLU, MİNİK ÖĞRENCİLERLE SERADA MARUL DİKİMİ YAPTI
     
TRABZON - Akçaabat Ziraat Odası, "Toprak ve Tarım Sevgisi" projesi kapsamında, Atatürk İlkokulu 3 C sınıfı öğrencileri ile Kavaklı Mahallesi'nde 4000 M2 kapalı alanda seracı Mesut ve Özkan GEDİKLİ ait seralarda öğrenciler ile pratik marul dikimi yaptırdı.

 
Genç çiftçi Mesut GEDİKLİ ve Akçaabat Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Veysel BAKİ öğrencilere uygulamalı marul dikimi yaptırdı.

Gedikli ailesi seralarında; roka, maydanoz, yeşil soğan, nane, ıspanak üretimi de yapıyor.

Öğrenciler ile marul dikimine; Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, Akçaabat Ziraat Odası genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Veysel BAKİ, Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Saadettin KAZAZ, Sınıf Öğretmeni Hayrettin KAYIKÇI da eşlik etti.

Marul fide dikiminin ardından öğrencilerin okuma alışkanlığını geliştirmek amacı ile HİKÂYE KİTABI ve KALEM SETİ hediye edildi.

 
"TOPRAKLA TEMASINIZI ASLA KESMEYİN"

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Öğrencilere:

"Belki ilerde farklı işler yapacaksınız belki geleceğin Ziraat Mühendisleri olacaksınız biz sizlere toprak ve tarım sevgisini bizzat toprakla temas ettirerek göstermek istedik şimdi hep birlikte dikim yapacağız ve bunun ardından daha önce dikilmiş marulların olduğu serada diktiğimiz marulların büyümüş halini birlikte göreceğiz. Genç ve azimli çiftçimiz Mesut GEDİKLİ’ ye teşekkür ediyorum Akçaabat ta seracılığın gelişmesinde örnek çiftçilerimizden birisi geçimlerini buradan sağlıyorlar. Burada sizlere birer hikâye kitabı veriyoruz bunları okudukça birbiriniz ile değiştirin hepiniz farklı kitapları okumuş olun ifadelerini kullandı."

"TOPRAK SEVGİSİ, KÂĞIT ÜZERİNDE KALMAMALI"

Amaçlarının gelecek nesillere toprak sevgisini aşılamak olduğunu vurgulayan EYÜPOĞLU:

"Projemizle bu örnek uygulamayı tüm ilçe geneline yaymak istiyoruz. Diğer farklı okullarla da bu çalışmalarımız sürecek. Hatta okul bahçelerinde seralar yapıp bu alanlarda hobi bahçeleri oluşturacağız. Tarıma meraklı öğrenci ve öğretmenlere de konu hakkında bilgi paylaşımında bulunacağız. Uygulama olmadan hiçbir şey olmuyor. Kâğıt üzerinde çocuklar marulun nasıl yetiştirildiğini görmüştür ama şu an marulu kendileri dikti duygularının da çok farklı olduğunu düşünüyorum. Toprak sevgisi de hep kâğıt üzerinde kaldı. Sıkıntımız bence uygulamada. İşte uygulayıcı biziz. Toprak sevgisini bu çocuklara aşılamamız şart. Toprak sevgisi çok farklı bir his. Amacımız çocuklarımızı betonlaşmanın ve bilgisayarın etkisinden kurtarabilmek için bu projeyi uyguladık. Hedefimiz ve arzumuz toprağını seven nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak" diye konuştu.

27.11.2017

Yorumlar