OSMANLI HAFTASI ETKİNLİKLERİNE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

OSMANLI HAFTASI ETKİNLİKLERİNE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

TRABZON - Osmanlı Türk-İslam Cihan Devletinin kuruluşunun 719. yıldönümü Trabzon'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı (Meydan Parkı)'nda düzenlediği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 
Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımın konseri Trabzon'lulara doyumsuz anlar yaşatırken, etkinliklere katılan vatandaşlara pilav ayran ikramı yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili M. Sait Gürsoy etkinliklerin açılışında yaptığı konuşmada vatanın güvenliğini sağlamak için Afrin'de çarpışan Mehmetçik'lere muvaffakiyetler diledi.

 
Gürsoy, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu tarihten itibaren hoşgörü ve adaletten ayrılmayarak o günden bugüne bir köprü oluşturduğuna dikkat çekti.

 
Osmanlı Türk-İslam Cihan Devleti'nin fethettiği topraklara huzur ve güven getirdiğini kaydeden Gürsoy:

"Osmanlı Devleti; bizlere büyük miraslar bırakmıştır. Anadolu'da barış, Balkan'larda huzur, Orta Doğu'da istikrarın hâkim olduğu Osmanlı yönetimi, insanlığa saygı ile sevginin harmanlandığı kutlu bir dönem yaşatmıştır" ifadelerini kullandı.

 
 
Konuşmasının ardından Gürsoy ve beraberindekiler yaklaşık 3 bin vatandaşa pilav ve ayran ikramında bulunurken, etkinlik Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde açılan "Kaime'den Banknot'a Paranın Yolculuğu" adlı sergisinin açılışıyla son buldu.

26.01.2018

Yorumlar