KENTSEL DÖNÜŞÜM ve HES'LERE, BİZİM NESLİN UŞAKLARI DERNEĞİ (BNU) EL ATTI

KENTSEL DÖNÜŞÜM ve HES'LERE, BİZİM NESLİN UŞAKLARI DERNEĞİ (BNU) EL ATTI

PANEL; ALANINDA EN BİLİMSEL TOPLANTI OLACAK!

3 Mart 2018 Cumartesi günü, KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi'ndeki toplantıya alanında en etkin üç hukukçu bilim adamı, "Kentsel Dönüşüm – Kamulaştırma - HES'ler İç Hukuk ve AİHM Uygulamaları" ile ilgili hukuksal süreci anlatacak.

Av. Cafer Aydın'nın başkanlık edeceği panele konuşmacı olarak;  Prof. Dr. Zekeriya Kürşat, Doç. Dr. Haydar Burak Gemalmaz ve Yrd. Doç. Dr. Cenk Yaşar Şahin katılacaklardır.

Av. Cafer AYDIN
Prof. Dr. Zekeriya Kürşat
 
 
Bizim Neslin Uşakları (BNU) derneği, Mart ayı içerisinde Trabzon'da "Kentsel Dönüşüm – Kamulaştırma - HES'ler İç Hukuk ve AİHM Uygulamaları" konulu bir panel gerçekleştirecek.

Doç. Dr. Haydar Burak Gemalmaz
Yrd. Doç. Dr. Cenk Yaşar Şahin
 
Bu panelin amacı; Trabzon'umuzun gayrimenkul hukuku alanında perspektifini geliştirmek ve Trabzon halkına fayda sağlamaktır.

Amaç doğrultusunda Gayrimenkul Hukukçusu İstanbul Barosu Avukatlarından Cafer Aydın'nın Panel'e başkanlık edeceği ve İstanbul Üniversitesi Medeni Hukuku Anabilim Dalı kürsüsünden Prof. Dr. Zekeriya Kürşat, İstanbul Üniversitesi İdare Hukuku Anabilim Dalı kürsüsünden Yrd. Doç. Dr. Cenk Yaşar Şahin ve İstanbul Üniversitesi Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı kürsüsünden Doç. Dr. Haydar Burak Gemalmaz hocalarımız konuşmacı olarak yer alacak ve Trabzon'un Gayrimenkul ile ilgili hukuki sorunları geniş çaplı olarak incelenecektir.

Bu sorunlar öncelikli olarak HES, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm alanlarında olduğundan konuşmacılar bu alanlar üzerine eğilerek Türk Mahkemeleri’nin vermiş olduğu emsal kararlar ve AİHM kararları üzerinden Trabzon'un bu sorunlarının çözümü,  gayrimenkul hukukunun uygulaması ve uygulamadaki sorunlar üzerine yoğunlaşacaktır.

Önemli ve güncel bir konuyu kapsadığından panele yoğun katılım beklenmektedir.

Hedef kitle; Hukuk Fakültesi Öğrencileri, Akademisyenler, TBB ve Trabzon Barosu Avukatları ve Stajyer Avukatları, Şehir Plancıları, İnşaat Mühendisleri, Çevre Mühendisleri, Harita Mühendisleri, Mimarlar ve Müteahhitler, Tapu ve Kadastro Kurumu mensupları ile imar üzerine çalışan veya imarla ilgilenen Trabzon Büyükşehir ve ilçelerin Belediye çalışanları olmakla birlikte panele katılım herkese açık olacaktır.

Bu büyüklükte ve seviyede, pek değerli hocalarımızın katılımıyla gerçekleşecek bu panelin Trabzon'umuza sağlayacağı katkı kuşkusuz olmakla birlikte biricik ilimizin güncel sorunlarına da çeşitli çözümler üretmeye yardımcı olacak, hepimizin bakış açısını genişletecektir. 

Haber: Ali Salih Savaş-28.02.2018

Yorumlar