KÖSEOĞLU'NDAN TRABZON'UN KURTULUŞU'NUN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI

MİLLETVEKİLİ KÖSEOĞLU'NDAN TRABZON'UN KURTULUŞU'NUN 100. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon'un Kurtuluşu'nun 100. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Köseoğlu, Türk topraklarının korunmasında Trabzon insanının inkâr edilemez ölçüde büyük payı olduğuna vurgu yaptı.

 
Milletvekili Köseoğlu, 24 Şubat'ın yalnızca Trabzon değil, tüm Türkiye için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

 
Türk topraklarının korunmasında Trabzon insanının inkâr edilemez ölçüde büyük payı olduğuna vurgu yapan Köseoğlu:

"Türk milleti unutulması mümkün olmayan, zor şartlarda verdiği onurlu ve haklı mücadele ile Kurtuluş Savaşı'nı kazanmıştır. Kurtuluş, büyük bir özverinin, fedakârlığın ve gayretin bir sonucudur. Elbette ki kurtuluş, toplumsal dayanışmanın milli birlik ve beraberliğin adı olarak tarihimizdeki eşsiz yerini almıştır. Kurtuluş savaşı yıllarında ülkemizin dört bir yanında onurlu mücadeleler verilmiş şanlı destanlar yazılmıştır." dedi.

Köseoğlu şöyle devam etti.

"Trabzon'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde; coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz.

Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bu nedenle kurtuluş günlerimiz; tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından son derece önemlidir.

Trabzonlu hemşerilerimiz, işgal atındaki topraklarını istiklaline kavuşturmak için topyekûn mücadele etmiş ve 24 Şubat 1918 Günü bu mücadelelerini zaferle taçlandırmışlardır.

Ecdadımız nasıl ki, bundan 100 yıl önce Al Bayrağı yere düşürmemek için canı pahasına mücadele ettiyse, bu gün bizler de aynı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ülkemizin istiklal ve istikbali için canlarını feda eden başta Afrin Şehitlerimiz olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi hürmetle yâd ediyoruz."

23.92.2018

Yorumlar