2000 YILI VE SONRASINDA EMEKLİ OLANLARIN GÖZÜ, İNTİBAK YASASINDA!

YENİDEN HESAPLANACAK

2000 YILI VE SONRASINDA EMEKLİ OLANLARIN GÖZÜ, İNTİBAK YASASINDA!

Milletvekillerine çağrı yapan emekliler yasa çıkarılarak, 355 liraya varan zam yolunun açılmasını bekliyor.

 
MİLYONLARCA EMEKLİ İNTİBAK BEKLENTİSİ İÇERİSİNDE
 
Anayasa Mahkemesi'nin 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için adres olarak Meclis'i göstermesinin ardından, yasa beklentisi başladı.

Emekliler, milletvekillerine, "2000'den önce emekli olanlara yapılan intibak bizlere de uygulansın. Yasa istiyoruz" çağrısı yaptı.

 
Aynı şartlarda emekli olan kişiler arasında maaş farklılıkları olduğunu söyleyen okurlarımız:

"2000 öncesi emekli olanların maaşı bizleri geçti. Konuyla ilgili yasa teklifinin Meclis'e sunulacağı konusunda ümitliyiz" dedi.

Eğer intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesin maaşları yeniden hesaplanacak. Türkiye Emekliler Derneği'nin verdiği bilgiye göre, yaklaşık 5 milyon kişinin maaşında artış yaşanacak.

Uzmanlar intibak hayata geçerse, artış oranlarının önceki düzenlemedeki gibi olacağını belirtiyor.

Bu durumda, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, 50 ile 355 lira arasında zamlardan yararlanabilecek. Ombudsman tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemeleri ve Yargıtay'dan vize alamayan intibak talebi, son olarak Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştı.

Anayasa Mahkemesi de:

"Anayasa'nın 148'inci maddesinin dördüncü fıkrasında, kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlara ilişkin şikâyetlerin, bireysel başvuruda incelenemeyeceği belirtilmiştir" diyerek intibak başvurusunu kabul etmemişti.

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla birlikte gözler Meclis'e çevrildi.

Memurların ve emeklilerin merakla beklediği Kamu Personeli Danışma Kurulu önceki gün toplandı.

Çalışma Bakanlığı ile memur konfederasyonlarının yetkililerinin bir araya geldiği toplantıda, alınan kararlar henüz açıklanmadı.

Memurlar ve emekliler, kararları bekliyor. Özellikle bayram ikramiyesi taleplerinin masaya getirilip getirilmediği ve ne sonuca varıldığı konusu merak ediliyor. Eğer ikramiyede uzlaşılırsa, memurlar ve memur emeklileri her yıl KURBAN ve RAMAZAN BAYRAMLARINDA ikramiye alacak.

İkramiye, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayacak şekilde genişletilebilecek.

(Y.Kaynak: Taka gazetesi)

31.03.2018

Yorumlar