AKÇAABAT ÜLKÜ OCAKLARI'NIN 'KARİYER GÜNLERİ' DEVAM EDİYOR…

AKÇAABAT ÜLKÜ OCAKLARI'NIN 'KARİYER GÜNLERİ' DEVAM EDİYOR…

TRABZON - Akçaabat Ülkü Ocaklarının düzenlediği kariyer günlerinin ilk konuğu Yüksek Mimar Yusuf Hocaoğlu oldu.

 
Akçaabat Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen KARİYER GÜNLERİ programının ilk konuğu olan Yüksek Mimar Yusuf Hocaoğlu, gençlerin niçin başarılı olmaları, Mimarlığın memleket ve insanlık için neden önemli olduğunu, şehrimizin mimari açıdan sorunlarına çözüm odaklı nasıl yaklaşılması gerektiğini anlattı.

 
Akçaabat Ülkü Ocakları Şehit Osman Gedikli konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Akçaabat ilçesinde bulunan lise ve Yüksekokul öğrencilerinden oluşan dinleyicilere katıldığı Kariyer Günleri kapsamında Hocaoğlu 'Mimarlık ve Şehircilik' konulu konferans verdi.

 
Şehirlerin mimari açıdan oluşturulurken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Yusuf Hocaoğlu:

"1970'li yıllarda çizilen şehir planlarına yıllar içinde uyulmadığını bu yanlıştan ötürü şehrimiz ve diğer şehirler; şehircilik açısından yetersizdir. Park alanlarını, yeşil alanlarını, konut alanlarına çevirdik.

Ortak Aklı ve Dönüşümü çalışmaların merkezine koymadığımız sürece başarı elde edilemeyiz. Şehircilik konusu Türkiye'nin genel sorunlarından biridir. Yetkililer kadar, şehirde yaşayan vatandaşlar ve bizler de kabahatliyiz." dedi.

Hocaoğlu, sunumunun ardından gençlerin sorularını cevapladı.

Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah Atasoy ise, sunumundan ötürü Yusuf Hocaoğlu'na teşekkür etti.

25.03.2018

Yorumlar