"I. ULUSLARARASI KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN SEMPOZYUMU (UKSSS-2018)" DEVAM EDİYOR…

"I. ULUSLARARASI KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN SEMPOZYUMU (UKSSS-2018)" DEVAM EDİYOR…

TRABZON - Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından Trabzon Valiliği himayelerinde, Ortahisar Belediyesinin desteği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin işbirliğiyle 24 - 26 Nisan 2018 tarihlerinde Trabzon KTÜ Prof. KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde "I. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu (UKSSS-2018)" gerçekleştiriliyor.
 

 
Kanuni'yi Anma etkinlilerinin 1. Günü, öğleden önce; Kanuni Yürüyüşü ve Ortahisar Kanuni Evi önünde tören ve geleneksel Kanuni Pilavı ikramı yapıldı.

 
24 Nisan Salı günü öğleden sonra da bilim adamlarının katılımı ile "1. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu" KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.
 

Sempozyuma, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Macaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari'nin yanı sıra Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı yetkilileri ve akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 
Vali Yücel Yavuz, sempozyuma katılımının anısına Macaristan'ın Ankara eski Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari'ye hediye takdim etti.

Vali Yavuz; organizasyon dolayısıyla Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı yöneticilerini tebrik etti.

Bilim insanları, araştırmacılar, eğitimciler ve öğrencilerin bir araya gelerek, 2 gün sürecek sempozyumda 20 akademisyen sunum yaptı.

 
Kanuni Sultan Süleyman Han'ı anma etkinlikleri çerçevesinde, Akçaabat Mevlüt Selami Yardım Ortaokul Öğretmenleri; Derya Demir, Bülent İshak, Nihal Bozkaya tarafından KTÜ AKM'de "Kanuni Dönemi Minyatür Sergisi" açıldı.

 
1.Gün Sempozyumdaki panellerde; "Zigetvar Önünde Kanuni", "Geçmişten Günümüze Batı İle İlişkiler", "Hukuk Tarihi Açısından Kanuni Dönemi", "İmparatorluktan Günümüze Trabzon", "Sultan Süleyman ve Trabzon", "Kanuni Döneminin Deniz Politikaları" ve "Türk-Macar İlişkilerinden Kesitler" konuları ele alındı.

25 NİSAN 2018 ÇARŞAMBA GÜNÜ (2. GÜN)
 

Saat 11.00-12.30 arasında;
 
Sempozyum oturumuna başlamadan önce Vakıf üyesi bir ressam tarafından gönderilen yağlıboya Kanuni Tablosu, Prof. Dr. Hasan Karal tarafından Kanuni Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Baki'ye teslim edildi.  

 
KTÜ AKM Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri; Prof. Dr. Haydar Çakmak, Prof. Dr. Hale Şıvgın, Doç. Dr. Şennur Şenel, Hitit Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğretim üyesi Erjada Progonati ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Dr. Mawime Gauin tarafından "İmparatorluktan Cumhuriyete Trabzon",

 
Saat 14.00-15.15 arasında;

İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Fethi Gedikli, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve Dr. öğretim üyesi Ahmet Kılınç tarafından "Hukuk Açısından Kanuni Dönemi",

 
Saat 15.30-16.45 arasında;

KTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Feridun M. Memecan, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mesut Çapa, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan ve KTÜ öğretim üyesi Dr. M. Hanefi Bostan tarafından "Sultan Süleyman ve Trabzon",

Saat 17.00-18.15 arasında;

Sanat Tarihçisi Dr. Gökçe Günel, Hacettepe Üniversitesi'nden Dr. Emre Saral, Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı İsmail Tosun Saral ve Y.Mimar Mehmet Emin Yılmaz tarafından "Türk-Macar İlişkilerinden Kesitler" konularında oturumlar yapıldı.

 
26 NİSAN 2018 ÇARŞAMBA GÜNÜ (3. GÜN)

Kanuni zamanında kurulan eski adı Süleymaniye olan Gümüşhane'ye gezi düzenlendi.

26.04.2018

Yorumlar