1. ULUSLARARASI KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN SEMPOZYUMU TRABZON'DA BAŞLADI

'1. ULUSLARARASI KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN SEMPOZYUMU' TRABZON'DA BAŞLADI

TRABZON - Kanuni Sultan Süleyman Han, doğumunun 523'üncü yıl dönümü dolaysıyla Trabzon'da düzenlenen ve 24-26 Nisan 2018 tarihleri arasında devam edecek olan "1. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu" Trabzon'da başladı.

 
27 Nisan 1495 de Trabzon'da doğan Osmanlı Türk-İslam Cihan Devletinin ünlü hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman Han, doğumunun 523'üncü yıl dönümü dolaysıyla Trabzon'da düzenlenen ve 24-26 Nisan 2018 tarihleri arasında devam edecek olan "1. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu" KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

 
Sempozyum dolaysıyla Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yaptığı konuşmada:

"Sempozyumun açılış konuşmasında geçmişiyle ve tarihiyle bağ kurmamış milletlerin ayakta kalamaz. Bu sempozyumla uluslararası bir mahiyet kazanan Kanuni Sultan Süleyman Haftası Etkinliklerinin bu anlamda önemli bir fonksiyon icra etti" dedi.

 

Yavuz, açılış konuşmalarının ardından Macaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari'ye çeşitli hediyeler takdim etti.

 
Bilim insanları, araştırmacılar, eğitimciler ve öğrencilerin bir araya getirilmesi amaçlanan ve 2 gün sürecek sempozyumda 20 akademisyen sunum yapacak.

 
Sempozyumdaki panellerde, "Zigetvar Önünde Kanuni", "Geçmişten Günümüze Batı İle İlişkiler", "Hukuk Tarihi Açısından Kanuni Dönemi", "İmparatorluktan Günümüze Trabzon", "Sultan Süleyman ve Trabzon", Kanuni Döneminin Deniz Politikaları" ve "Türk-Macar İlişkilerinden Kesitler" konuları ele alınacak.


Sempozyuma, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Macaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari'nin yanı sıra Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı yetkilileri ve akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

24.04.2018

Yorumlar