AFRİN ŞEHİTLERİ UNUTULMADI!

AFRİN ŞEHİTLERİ UNUTULMADI!

TRABZON – Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda kahramanca mücadele ederken şehadet mertebesine erişen şehitlerimiz adına Trabzon Toklu sahilinde zeytin ağaçlarından oluşan sembolik hatıra ormanı oluşturuldu.

Hatıra ormanına, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve beraberindekiler tarafından, hazırlanan zeytin fidanlarını diktiler.

 
AFRİN ŞEHİTLERİ ANISINA TRABZON'DA HATIRA ORMANI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) tarafından Afrin Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit olan askerlerimiz için Trabzon'da Hatıra Ormanı oluşturuldu.

 
Törene; Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Trabzon Şube Başkanı Asım Aykan, Trabzon Milletvekilleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 
 
Törende konuşma yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Coğrafyamız dünyada en zor coğrafyası olduğunu söyleyerek:

"Burada her dönem değişik planlar olmuştur. Allah'a şükür milletimiz bütün planları ters çevirmiştir. Halen yaptığımızda budur. Yine değişlik planlar yapılıyor ama bunlarında üstesinden gelmeyi başarıyoruz ve başaracağız. Bu birlik ve beraberlikle olur. Ülkemiz, vatanımız, devletimiz, milletimiz, bayrağımız için şehit olmayı şiar edinmiş bir milletiz. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında Afrin Zeytin dalı Harekâtının önemine dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

"20 Ocak'ta vatanın birliğini korumak için girişilen bu askeri harekâtta 54 şehidimizin yanı sıra 233 askerimiz yaralandı. 4474 terörist etkisiz hale getirildi. Biz şehitlerimizin, gazilerimizin, askerlerimizin canlarını ortaya koyması ile evlerimizde rahat oturuyoruz ve onlara dua edebiliyoruz" dedi.

 
 
ANADER Başkanı Asım Aykan ise Anadolu'da toprağın altında 50 milyon şehidin bulunduğunu ifade etti.

ANADER Başkanı Aykan:

"Yerin altındaki tapu üstünden daha güçlü. Bu bizim emsali olmayan zenginliğimiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda kahramanca mücadele ederken şehadet mertebesine erişen şehitlerimiz adına oluşturulan hatıra ormanına hazır tüplü zeytin fidanları diktiler.

27.05.2018

Yorumlar