TRABZON’DA "YENİ DEPREM TEHLİKE HARİTASI NE SÖYLÜYOR" KONULU PANEL

TRABZON’DA "YENİ DEPREM TEHLİKE HARİTASI NE SÖYLÜYOR" KONULU PANEL

TRABZON - Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından "Yeni Deprem Tehlike Haritası Ne Söylüyor" konulu panel, 30 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 13.00'de KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Prof. Dr. Nilgün SAYIL yönetimindeki panele; Prof. Dr. Şerif BARIŞ, Prof. Dr. Ferhat ÖZÇEP,  Prof. Dr. Osman BEKTAŞ, Prof. Dr. Hakan KARSLI konuşmacı olarak katılacaklardır.

 
Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan KARSLI:

"Türkiye Deprem ve Bina Yönetmeliği yaklaşık 21 yıllık bir çalışma sonunda güncellenerek 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.. 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan bu yeni yönetmelik ve yeni deprem tehlike haritası yayınlanmasını takiben beraberinde de birçok tartışmayı getirdi.

Bu nedenle, kamuoyunda oluşan bu harita ile 'Ne anlatılmak isteniyor?' veya 'Haritadan ne anlamamız gerekiyor?', 'Bölgemiz ve İlimiz açısından nasıl değerlendirmeliyiz?' gibi birçok soruya bilimsel olarak açıklama getirilmesi ihtiyacı doğmuştur. Dolayısıyla, Yerbilimciler tarafından bu haritanın değerlendirilmesi ve bilimsel normlar çerçevesinde tartışılmasının çok yararlı olacağını düşünmekteyiz.

Bu kapsamda, Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ve KTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü ile birlikte organize ettiğimiz ve 30 Mayıs 2018 Çarşamba günü yapılacak olan panelimizde, konusunda uzman kişilerce sunulacak dört bildiri ile yeni deprem tehlikesi haritası 'Yeni Deprem Tehlike Haritası Ne Söylüyor?' temalı olarak jeolojik ve jeofizik açıdan değerlendirilecek ve tartışılacaktır.

Panelimiz, 30 Mayıs 2018 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde saat 13.00'de başlamak üzere gerçekleştirilecektir.

Bu panel çerçevesinde, politikacılardan meslek uzmanlarına, merkezi yönetimden yerel yönetimlere, meslek odası temsilcilerinden sivil toplum örgütleri temsilcilerine, basın yayın kuruluşlarından toplumun her kesiminden panelimize ilgi gösteren herkesi panelimizde görmekten mutluluk duyarız.

Gerçekleştirecek olduğumuz panelimizin geniş kitlelere duyurulması konusunda desteklerinizi bekler, katılımınızdan onur duyacağımızı belirtir, saygılar sunarım."

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan (XVII. Dönem Yönetim Kurulu) Panel   

TARİH: 30 MAYIS 2018

SAAT: 13:00 – 16:30

YER: Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi
        Karadeniz Teknik Üniversitesi TRABZON

24.05.2018

Yorumlar