"ÜRÜN GÜVENLİĞİ HAFTASI" 22-26 EKİM 2018 TARİHLERİ ARASI KUTLANACAK!

"ÜRÜN GÜVENLİĞİ HAFTASI" 22-26 EKİM 2018 TARİHLERİ ARASI KUTLANACAK!

TRABZON - 22-26 Ekim 2018 tarihleri arası "Ürün Güvenliği Haftası" Olarak Kutlanacak.

 

 
Konu ile ilgili Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Sanayi ürünleri günlük hayatımızda vatandaşlarımızın çok sık kullandığı ürünlerdir. Bu ürünler insan hayatını, insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atabilmektedir. Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri ile vatandaşların ürün güvenliği konusunda bilinç oluşturmak amaçlanmaktadır.

Denetimlerde öncelikle ürünlerin sahip olması gereken ve ürünün güvenli bir şekildi üretildiğini gösteren belgeler incelenmekte, denetçiler tarafından gerek görülmesi durumunda ürün test ve muayeneye gönderilmekte ve bu işlemler sunucunda güvensiz olduğu tespit edilen ürünler için piyasadan toplatmaya varan önlem alınmaktadır.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak her türlü ihbar ve şikâyeti soruşturdukları ve şikâyet sahibine yapılan işlemler hakkında mevzuatın belirlediği süreler içerisinde bilgi verildiği, denetim sürecinde şikâyet sahibinin bilgilerinin gizli şekilde muhafaza edildiği, bu çerçevede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı internet sayfasında yer alan ihbar/ şikâyet formu, Alo Şikâyet Hattı 130 ya da doğrudan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne yazılacak dilekçe ile vatandaşların kendilerine ulaşabilecekleri belirtilmiş.

24 Ekim 2018 Çarşamba günü 10.00-11.00 saatleri arasında Bahçeşehir koleji ve aynı gün Sürmene Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinde14.00-15.00 saatleri arasında bilinçlendirme sunumları yapılacağı belirtilmiştir."

23.10.2018

Yorumlar