HAYRAT İNSANİ YARDIM VAKFI'NDAN YETİM ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYELERİ VERİLDİ

HAYRAT İNSANİ YARDIM VAKFI'NDAN YETİM ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYELERİ VERİLDİ

TRABZON - Hayrat İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen "Kutsal Emanetlerimize (Yetimlerimize) Karne Hediyesi" Merasimi, Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Hayrat Vakfı Karadeniz Bölge Temsilcisi Fahrettim Köroğlu, Hayrat Vakfı Trabzon Temsilcisi Said Acar, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile hayırseverlerin hazır bulunduğu programda dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip Trabzon'da eğitim gören yetim öğrencilere karne hediyeleri takdim edildi.

Tören, Hayrat İnsani Yardım Vakfı bünyesinde eğitim gören Somalili yetim öğrenci Tahir Javaç'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ve Trabzon'da aldığı eğitimin sunumunu ile başladı.

Somalili yetim öğrenci Javaç:

"Burada aldığım eğitimi okulum bitince gidip memleketimde insanlara aktarmak istiyorum. Somali'nin gelişmesi ve kalkışması için gidip ben de orada bu hizmetleri yapacağım" dedi.

 
Hayrat İnsani Yardım Vakfı'nda yetişen yetimlerin sunumu ile devam eden törende katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu:

"Hayrat Vakfı geçmişten geleceğe bir dünyayı taşıyor ve anlatıyor. 1974’te kurulduklarından beri hizmetlerinden ötürü müteşekkiriz” dedi. Az önce anlattılar, insanların kendi medeniyetlerinin, köklerini aldıkları yerin kültürünü öğrenebilmeleri ve göz nuru ile hayatı ilim tahsili ile geçirenlerin ortaya koydukları eserleri öğrenebilmeleri ve gelecek nesillere de aktarmaları lazım. İşte Osmanlıcayı bizatihi kendilerinin hiçbir şey talep etmeden yürüttükleri kurslarla birlikte nesillerimize öğretmelerinde bu dediğimiz kültür gayesi, medeniyet gayesi yatmaktadır" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bir İspanya’ya bakıyoruz. İspanya’daki İslam medeniyeti 800 sene sürmüş. Orada kurulan Endülüs medeniyetinin devamında, Cordoba ve Granada şehrinde 250 yıl daha devam etmiş. Öyle bir medeniyet oluşturmuşlar ki, meydana getirdikleri eserleri bakıyoruz ki Avrupa’da Rönesans’a temel teşkil etmiş. Batı dünyası onlardan aldıklarıyla bilim ve teknolojide öne geçebilmiş. Bu durum, çok incelenmesi gereken bir husustur. Aynı batı dünyası onları İspanya’dan atabilmek için yaptıkları kolektif saldırılar içinde 400 bin cilt eseri Cordoba meydanına yığarak yakmıştır. İşte bugün Hayrat Vakfı da diğer vakıflarımızda ne yapıyorlar? O eserler kaybolmasın diye, medeniyetimizi anlatan eserlerimizi nesillerimizin öğrenmesini tesis ediyorlar. Ancak bu şekilde büyük bir medeniyet tekrar yetişecek... Hayrat Vakfı bu eğitimlerin dışında insanların tümünü kucaklıyor. Neden? Çünkü İslam buyuruyor ki, ‘Bütün insanlar yaratılışta eşin veya dinde kardeşindir.’ Bu anlayışta olan vakıflarımız Filistin’de, Somali’de, Sudan’da oluyorlar. Bir gün kurban kesip oradaki insanlarımıza dağıtıyorlar, su kuyusu açıyorlar. Herkese bu yardımları getirmeye gayret ediyorlar. Bunları mütevaziliklerinden anlatmıyorlar. Ben bunları sizlerle paylaşmak istedim. İşte az önce Somali’den olan kardeşimizin Kur'an tilavetini dinledik. Sonrada öğrendiği Türkçe'siyle muhabbetini anlattı. Ne güzel bir dünya değil mi? Karınca kararınca her zaman bu vakıflarımızın yanında olmaya gayret ettik. Olmaya da devam edeceğiz. Bütün bunların önünü açan kimsesizleri olan Sayın Cumhurbaşkanı'mızdır. Biz bunları sevinçle yaşıyoruz. Yaşamaya devam edeceğiz."

Kutsal Emanetlerimize (Yetimlerimize) Karne Hediyesi Merasimi, dünyanın farklı ülkelerinden gelip Trabzon'da Hayrat İnsani Yardım Vakfı bünyesinde eğitim gören 60 başarılı yetim öğrenciye hayırseverlerin hediyelerinin takdim edilmesiyle tamamlandı.

29.01.2019

Yorumlar