EMEKLİ VAİZ YAZAR MÜTERCİM AHMET FAİK ARSLANTÜRKOĞLU SON YOLCULULUĞUNA UĞURLANDI

EMEKLİ VAİZ YAZAR MÜTERCİM AHMET FAİK ARSLANTÜRKOĞLU SON YOLCULULUĞUNA UĞURLANDI

TRABZON - Trabzon'un en seçkin hocalarından Karadeniz Yazarlar Birliği (KYB) üyesi, Trabzon İl Müftülüğü Emekli Merkez Vaizi Yazar Mütercim TV Programcısı Ahmet Faik ARSLANTÜRKOĞLU hocaefendi (89), bu gün son yolculuğuna uğurlandı.

 
TRABZON BİR DEĞERİ DAHA HAKK'IN RAHMETİNE KAVUŞTU

Merhum Ahmet Faik ARSLANTÜRKOĞLU'nun cenazesi; bu gün (28 Mart 2019 Perşembe günü) öğle namazını müteakip Trabzon İskender Paşa Camii Şerifi'nde binlerce Mü’minin katılımı ile kılınan cenaze namazından sonra Bostancı aile mezarlığına toprağa verildi.

 
Allah'tan merhum Ahmet Faik ARSLANTÜRKOĞLU'na rahmet, kederli ailesine, eş dost, akraba ve yakınlarına, Diyanet Camiasına, Yazarlar ve Basın Camiasına ve sevenlerine sabırlar dileriz.

 
AHMET FAİK ARSLANTÜRKOĞLU KİMDİR? (1930 – 27.03.2019)

Emekli Vaiz – Yazar – Mütercim Ahmet Faik Arslantürkoğlu, 1930 yılında Trabzon-Çaykara İlçesi, Taşören Köyü'nde doğdu. İlk Kur'ân öğrenimini babası İbrahim Hocaefendi'den aldı.

Hâfızlığını da aynı köyden Cevehir-Zâde H. Ahmet seçilmiş Hoca'dan yaptı ve tecvid ilmini ilk merhalede ondan okudu. Kıraat ve talimini Of İlçesi Uğurlu Köyü'nde Meşhur Reisü'l-Kurrâ Mehmet Âşık Kutlu Hoca Efendi'den bitirdi.

Arapça ve Kur'ân ilimleri öğrenimini Çaykara İlçesi Paçan (Maraşlı) Köyü'nden Hacı İdris Efendi'den ve İstanbul'da Dersiâm Ermenekli Hacı Saffet Efendi'den bitirerek özel icâzetnâme (diploma) aldı.

1952-1965 yılları arasında meslekî göreve, Denizli-Tavas İlçesi'nde Kur'ân Kursu öğretmeni olarak başladı. Peşinden aynı ilçe vaizliğine atandı. Fahri olarak da Kur'ân kursu öğretmenliğini sürdürdü.

1965 yılında, Trabzon Merkez Vâizi Mehmet Sönmez'in istifa etmesi ile boşalan kadrosuna, imtihanla alındı.

Uzun yıllar bu görevde bulunduktan sonra, emekli oldu. İlk makâlesini 1956 yılında Diyanet Dergisi'nde yayınladı. Devam eden yıllarda Diyanet, Hakses, Kemençe, Hilâl gibi dergilerde yazıları çıktı.

Arapça ve Farsça bilen Arslantürk, 1996 da Türkiye Diyanet Vakfı'ndan ve Karadeniz Yazarları Birliği'nden teşekkür plâketleri aldı.

1946 yılında evlenmiş olup, Kâmil, Lütfi, Esmâ, Leylâ isimlerinden dört evlât babasıdır. Hanımının erken sayılacak bir yaşta vefatı onu derinden etkiledi.

Hacı Hafız Hacı Ahmet Faik Arslantürk, başta Abdullatif Harputi'nin çevirisi olmak üzere 30'un üzerinde eser yazdı.

ESERLERİNDEN BAZILARI: 

-Abdulltif Mev'ize (Türkçe ve Arapça bir arada)
-Dört Halifenin Menkıbeleri
-Ahlâk Ölçüleri
-İslâm'da Evlenme Adabı ve Müslüman Kadını
-Seçme Dualar
-Örnek Vaazlar
-Sualli Cevaplı İlmihal
-Ramazân-ı Şerif’in Özellikleri
-Alın Yazısı-Kaza ve Kader
-Gençlere Dinî ve Ahlâkî Öğütler
-İmâm-ı Gazali'nin Vasiyetnâmesi
-Aldanış (İmam-ı Gazâli'den tercüme)
-İslâm'da İlletler ve Hikmetler (Bosnalı Ali Dede'den Tercüme)
-Büyük Dua kitabı (Ahmed Ziyaü'ddin Gümüşhanevî'den Tercüme).

27.03.2019

Yorumlar