14. DÜŞÜNDEN GERÇEĞİNE PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ TRABZON'DA BAŞLADI

T
RABZON - Genç Mühendisler “Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı” Etkinliğinde Projelerini Sergiledi.





Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile DOKA işbirliğinde düzenlenen 14. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı'nın açılış töreni KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.



Törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Ören, DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu,  KTÜ Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oktay Yıldız ve öğrenciler katıldı.





"GENÇ MÜHENDİSLER ÜRETİME DÖNÜK ÇALIŞMALI"


Buradaki konuşmasında en önemli görevlerin başında tarih, kültür ve medeniyet şehri olan Trabzon’a yakışan bir şekilde çalışmalar gerçekleştirmek ve kurulacak yeni ARGE Merkezleri ile ülkemizin geleceğine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu:
 

"Bölgemizin en güçlü üniversitesi olan Karadeniz Teknik Üniversitemiz bölgemizde çok önemli bir misyon üstlenmektedir. Trabzon'da güçlü bir üniversite ve güçlü bir mühendislik altyapısı var. Önemli olan genç mühendislerimizin orta ve yüksek teknolojide yetişmelerini ve üretime dönük çalışmalarını sağlamaktır.


Bu gün burada da 14'üncüsü düzenlenen 'Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı' sayesinde genç beyinlerimizin projelerini göreceğiz. Benim de zaman zaman gençlerle buluştuğumda üzerinde durduğum en önemli konuların başında düşünmek, inanmak, hayal etmek ve gerçekleştirmek geliyor. Bu projede gençlere söylemeye çalıştığım bu dört başlığı kapsıyor. İnsanlar olarak düşünmemiz, inanmamız, hayal etmemiz ve çalışarak başarmamız gerekli" dedi.





"TEKNOLOJİ VE İNOVASYON" ODAKLI PROJELER ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAKTIR


"Teknoloji ve İnovasyon" odaklı projeler şehrimize değer katacağını ifade eden Vali Ustaoğlu:


"Sadece Karadeniz Teknik Üniversite öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin girişimcilerimizin değil ülkemizin dört bir yanından gelmiş tüm katılımcılarımızın teknoloji ve inovasyonda ülkemizin dünya ile yarışına, projeleri ile ivme kazandıracağını gönülden inanıyorum.


Bilindiği gibi bu yıl Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde çok önemli bir kültür yılını geçiriyoruz. Bu kültür yılının ana teması da geçen yıl kaybettiğimiz bilim dünyamızda çok önemli bir yeri olan büyüğümüz Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan edilmiştir. İslam Bilim tarihi üzerine yapmış olduğu çalışmalarla dünyanın birçok üniversitesi, kütüphanesini dolaşarak bu milletin geriye dönük yapmış olduğu başarılı çalışmalarını müzede sergileyerek günümüz gençliğiyle buluşturmuştur. Milletimiz geçmişinde yapmış olduğu önemli bilimsel çalışmalarla her zaman öncülük yapmıştır. Bizlerde bu kapsamda hayallerimizi gerçekleştirmek için bu tarz projeler büyük anlam taşımaktadır. Üniversiteler, teknoloji merkezlerinin bir arada çalışmaları, sanayi ve teknolojiyi üniversitelerimizle buluşturmamız bu diyalogu güçlü tutmamız çok önemlidir. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor, proje sahibi gençlerimize değerlendirme sürecinde başarılar diliyorum" dedi.



Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler etkinlikte sergilenen projelerin yer aldığı stantları gezerek projeleri incelediler.



Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve 3 gün sürecek olan etkinlik kapsamında, öğrenciler tarafından elektrik elektronik teknolojileri, bilişim, biyomedikal ve sağlık teknolojileri, makine, imalat, endüstri, malzeme, kimya, gıda, ilaç ve diğer teknolojik alanlarda hazırlanan projeleri, tarafsız kurulca değerlendirmeye alınıyor.


29.05.2019


Yorumlar