MUHTEŞEM KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HAN'A TRABZON'DA MUHTEŞEM ANMA YAPILACAK!

MUHTEŞEM KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HAN'A TRABZON'DA MUHTEŞEM ANMA YAPILACAK!

TRABZON – 27 Nisan 1495 de Trabzon'da doğup büyüyen Osmanlı Türk-İslam Cihan Devleti'nin ünlü hükümdarı Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Han, 24-26 Nisan tarihlerinde KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "1. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu" ile şanına yakışır bir etkinlik ile anılacak.

 
 
Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Ali BAKİ, 24-26 Nisan 2018 tarihlerinde Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ortahisar Belediye Başkanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Vakfın iş birliği ile Trabzon'da düzenlenecek olan Sempozyum ve Etkinlikler için basın açıklaması yaptı.
 
 
Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Ali BAKİ:

"Değerli arkadaşlarım;

1994 yılında kurulan Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı'mız o zamandan beri faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir.

Bu devrede; Amerika'dan Ukrayna'ya Macaristan'dan Ortadoğu ve Orta Asya'ya Web sayfamızla tüm dünyaya Trabzon merkezimizden uzanmaya çalıştık.

Bu yıl Dünya'da ilk defa 1. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu'nu gerçekleştireceğiz.

Bu sempozyuma Türkiye'de sahasında en iyi olan tarihçilerimiz, Macaristan'dan Kanuni konusunda çalışmaları ile ün yapmış 4 öğretim üyesi ve Macaristan Türkiye eski büyükelçisi katılacaklardır.

Sempozyuma ayrıca 100'e yakın araştırmacı bilimsel bildiri göndermiştir

Sempozyum, Vakfımızın öncülüğünde Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ortahisar Belediye Başkanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından desteklenerek gerçekleştirilecektir.

Çok değerli arkadaşlarımı Kanuni Haftası etkinliklerine bekliyoruz.

Gelecek yıl 2. Uluslararası Kanuni Sempozyumunu Macaristan'da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."

 
I. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu (UKSSS-2018) ulusal ve uluslararası alanda bilim insanlarını, araştırmacıları, eğitimcileri, öğretmenleri ve öğrencileri panel, sözlü sunumlar, poster ve sergiler vasıtasıyla bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. 

Bu kapsamda, panelistlerden, sözlü bildiri ve poster sahiplerinden katılım ücreti alınmayacaktır.

 
Şehzade Süleyman, 27 Nisan 1495'te Trabzon'da doğdu. 15 yaşına kadar Trabzon'da yaşadı ve eğitiminin büyük bölümünü Trabzon'da tamamladı.
 
Kanuni; devlet adamlığı, komutanlığı, şairliği ve kanun yapıcılığı yönleriyle bizde 'Muhteşem Süleyman' Batıda ise 'Magnificent Süleyman' olarak iz bırakan Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Han, 72 yaşında iken 6 Eylül 1566 gecesi Zigetvar Kuşatmasında vefat etmiştir.

 
Çok yönlü kişiliği ile iz bırakan Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman günümüzde de hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, tarih ve edebiyat gibi sosyal bilimlerin ilgi odağı olmaya devam etmektedir.

 
Bu amaçla Sempozyumun Ana Teması 'KANUNİ'Yİ ANLAMAK' olarak belirlenmiştir. Sempozyumda 'Siyaset Bilimi, Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Tarih, Sanat Tarihi, Edebiyat, Sağlık, Eğitim' alanlarında her türlü özgün akademik çalışmalara yer verilecektir.

17.04.2018

Yorumlar